Du har sikkert læst om Lotto-millionæren, der har formøblet sin formue i løbet af et øjeblik. Eller den succesfulde sangerinde, der pludselig er på forsiden af aviserne, fordi hun har kørt spiritus-kørsel. Vi tænker, gud hvor dumt og ubegavet. Sådan ville vi aldrig opføre os.

Men det gør vi. Bare i en anden målestok.

Du er glad. Det hele går ret godt. Dumpende ned fra himlen kommer det job du altid har drømt om. Du er fuldstændig overvældet. Lykkelig og stolt. Tænk at du kunne være så heldig. Du skynder dig hjem for at dele nyheden med din kæreste, men inden du når at blikke med øjnene, befinder I jer i det vildeste skænderi.

Champagne-boblerne i maven er væk. Din indre Succes-termostat når bunden.

Øvre begrænsningDu har mødt et Upper Limit Problem – en øvre begrænsning for, hvad du kan rumme af succes. Du blev så utryg i at være i glædesrusen over jobbet, at du ubevidst bragte et skænderi på banen. For at ”dulme” glæden. Kappe toppen af den, så du kommer tilbage til det sted på Succes-termostaten, der er velkendt og trygt.

Det lyder jo helt sort, at vi ikke kan rumme al den glæde, der kommer vores vej, men det er der en grund til.

Når vi føler større succes end vi kan rumme. Eller vi betræder nye områder, trigger de boblende følelser de overbevisninger/ konklusioner vi i barndommen dannede om os selv. De overbevisninger er styrende for, hvor meget overflod, glæde og nydelse, vi føler os værdige til at lukke ind.

Forfatteren Gay Hendricks taler om fire gængse typer af overbevisninger der udløser, at du rammer dit glasloft, når dit liv er for godt til at være sandt:

  • at du som barn har konkluderet, at der er noget galt med dig. Du er dybest set helt forkert som menneske.
  • at du svigter dine rødder, det du kommer fra. Du er ubevidst bange for at være illoyal.
  • at du ikke må fylde. At det ikke er ok, at indtage din plads i verden. Du må ikke overstråle dine søskende.
  • at du er en byrde i livet. At du var en byrde for dine forældre..

De overbevisninger holder os tilbage, fordi vi tror de er sande eller ægte. Det er de ikke. Bare det, at vi sætter spot på dem nu gør, at du lærer dem at kende. Det tager det meste af magten fra dem.

Selv øver jeg mig dagligt i (at tillade) at lukke flere penge ind i mit liv. Min seneste øvre begrænsning består af en fartbøde, da jeg åbenbart ikke helt kunne rumme at have vundet kr. 1050,- fem gange i træk.

Det er da lidt sødt, ik’?

Kærligst,

Charlotte

Categories:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *