De sidste uger har jeg igen hørt om kvinder, der ikke længere kan holde deres hverdag ud. De er udkørte. Deprimerede. Føler de lever i et hamsterhjul, de ikke kan komme ud af igen. Et psykologisk fængsel. Ude af stand til at fortage de ændringer, der er nødvendige, for at komme et bedre sted hen.

Hamsterhjul

Et symptom på vort lands (heldigvis) skrantende livsværdier, som jeg tidligere har blogget om.

Der har jeg også været. Min hverdag var i lange perioder meget tung. Jeg levede et liv, hvor jeg tit forestillede mig, at jeg var Den Forsvundne Dansker. Hende ingen vidste hvor var. Og det sidste nogen havde hørt var vist, at hun var set på en smuk stillehavs-ø i en hængekøje. På en bounty-strand.

Jeg trængte til en pause fra mit liv dengang. For at kunne mærke mig selv. Og det gør både Jégwan og jeg igen. Denne gang har vi lyttet. Vi har lejet et hus (med havudsigt) i et måned. På en skøn ø i Kroatien. Vi tager af sted til foråret.

Kroatien - Korcula

Min eneste agenda er yoga, bog-skrivning, blogge og madlavning. Jégwans er undervands-jagt. Jeg både glæder mig og er skræmt. Kan jeg virkelig holde ud at lave så lidt i en hel måned? Hvad skal jeg stille op med min rastløshed? Hvad er der til mig på den anden side af den?

Det bliver spændende at mærke, hvad der sker. Jeg ved jo, at det er i pauserne, vi skaber plads og ro til, at de bedste idéer kan lande. Det er her, vi kan få idéerne til, hvordan vi kan ændre vores hverdag, så vi kommer tættere på det liv, vi inderst inde drømmer om at leve. Det kan vi ikke, når vi kører i overlevelses-gearet.

Måske er du også der? Så kan jeg kun anbefale, at du lytter til din krop. Tag en pause fra din hverdag. Inden du bliver lagt ned på anden vis. Find ud af, hvad du har brug for. Og jo, det kan du godt, selv om du har børn. Og nej, det behøver ikke koster en formue.

Lad det være en skøn og sjov udfordring at finde ud af, hvordan det kan lade sig gøre. Undervis dine børn selv. Find lektioner på nettet, de kan følge. Byt dit hjem med en anden familie på https://www.homeexchange.com/en/. Spørg dig frem. Der er altid nogen, der kender nogen, der har et sted de udlejer/ udlåner. Leg med idéen.

Åben op for dine drømme. Hvad trænger du til? Hvad ville være helt vildt skønt? Og hvad er det første lille skridt du kan tage? Hav tillid til at tingene flasker sig og alt falder på plads. På den for dig bedste vis. Forvent det løser sig. Vær helt vildt spændt. Lev i tillid og du vil blive mødt i tillid. Lige tiltrækker lige.

Sæt ord på, hvad du ønsker dig. Og lad dig overraske over Universets evne til at levere lige præcis dét, du har bedt om.

Jeg elsker denne film. To kvinder der bytter hjem, for at få en pause fra deres liv.

Del meget gerne din pause historie med mig her under bloggen eller på facebook.

Kærligst,

Charlotte

Ps. jeg har spændende ting i støbeskeen i 2014, så skriv dig op til mit nyhedsbrev, her på forsiden, hvis du vil have besked.

Categories:

No responses yet

 1. Hej Charlotte

  Et meget interessant og aktuelt blogindlæg… Verden kører for meget i højeste gear med planer om hvad vi skal i morgen, i overmorgen og dagen efter det… Istedet efter at nyde nutiden…
  Total respekt for at du har fået dit liv til at fungere på en mere fornuftig måde, uden at blive helt økologisk 😉

  Personligt mangler jeg stadig at finde ud af hvad jeg gerne ville istedet når hverdagen kører mig træt eller jeg keder mig på jobbet – men hvis man overvejer det længe nok, går det nok op for mig – jeg har tillid til det.

  Fra Sus

  • Hej Sus,
   Tusind tak for din kommentar. Dejligt, hvis jeg kan inspirere til at gøre noget andet.
   Spændende Sus, du kan finde “lede-tråde”, der hvor du ville gøre ting, også uden at få penge for det. Noget du simpelthen ikke kan lade være med at gøre eller tale om. Der hvor det føles lidt “snyd” og ikke som rigtigt arbejde :-). Knus Charlotte

 2. Ja, den lander jo sjovt nok lige hos mig.
  Er det OK bare at sige “farvel” til fast indkomst og dygtige, søde sjove kollegaer?
  Er det OK ikke at have en rigtig god forklaring til dem som siger “hvordan tør du dog det???!!!”
  Er det OK at høre sig selv sige “Jeg har brug for en pause. Jeg har brug for at tænke mig om og mærke efter”?
  JA! Det er så meget OK og jeg glæder mig … til PAUSE!
  Kram Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *