Jeg blev rasende første gang jeg hørte, at jeg bare skulle ændre inde i mig selv, så ville mine ”støjende” relationer ændre sig efterfølgende. Jeg kunne få det, som jeg ville have det. Helt uden kamp og manipulation.

Jeg tænkte, at hvis det virkelig er sandt, hvorfor laver alle mennesker så ikke dette indre arbejde?

Fordi mange af os ikke ved, at det er sådan det forholder sig. Vi har givet magten over vores indre tilstand til vores omverden. Vores ro og balance er afhængig af, hvordan vores relationer opfører sig. Når vores relationer “støjer”, så fylder det nærmest det hele. Der er ligesom ikke plads til andet i vores liv. Vi har ikke kræfter til at udvikle os.

Sådan var min hverdag, indtil jeg fik input til at håndtere mine relationer, så jeg aktivt kunne arbejde på, at de kunne blive nærende, kærlige, livgivende og meningsfulde. Noget der giver mig energi, i stedet for at tage min energi. Jeg er rigtig godt på vej, men har stadig er en del “støj-sendere” i mit felt.

En har de ting jeg har lært er, at vi altid får det, vi forventer af andre. Vores relationer lever op til vores forventninger, så hvis jeg forventer at min mor er pisse irriterende, så vil hun være det, uanset hvad jeg gør eller siger. Vores omverden nærmest transformerer sig til at leve op til den rolle, vi forventer af dem.

Derfor er det smart at kigge på vores vigtigste relationer og skrive ned, hvad vi forventer fra dem og kikke på, om det også er det, de leverer. Så kan vi begynde at skrue op eller ned på vores forventninger og i langt højere grad få det som vi vil ha’ det, da vores relationer stille og roligt vil begynde at tilpasse sig vores nye forventninger.

Så hvis jeg kan mærke, at jeg begynder at blive irriteret på min mor, så kigger jeg indad og spørger mig selv, om jeg er stædig og forsøger at få hende til at mene det samme som mig. Jeg stopper (forsøger) mig selv. Jeg kan også vælge at skifte emne til at tale om børnene eller tage en pause og gå på toilettet. Og når det ikke lykkes mig at holde den gode energi, ved jeg at der kommer en ny chance til at øve mig.

Jeg husker mig selv på, at jeg kan og skal ikke ændre hende eller overbevise hende om, at jeg har ret. Hun er den hun er, mener det hun gør og det skal hun have lov til.

Det andet jeg har forstået er, at vores relationer altid spejler, vores relation til os selv. Så hvis vores relation ikke er god til os selv, vil vi opleve en verden, der er utroligt ”støjende”. Den gode nyhed er så, at når vi begynder at tage hånd om os selv og ændre ting og tanke-mønstre inden i os, så begynder omverden at spejle det, vi har ændret.

Omverdenen spejler altid vores følelser og derfor er det en god idé at kende vores følelser og vide, hvordan vi kan højne vores energi, for så vil andre mennesker begynde at spejle det.

Så hvis vi ønsker at blive klogere på, hvordan det står til i vores indre, så kan vi kigge på, hvad vores omverden spejler til os. Hvis jeg har problemer med at sætte grænser, vil jeg konstant blive udsat for mennesker, der overskrider mine grænser. Igen og igen, indtil jeg lytter til mine følelser og får sagt stop og har fået den læring, jeg skal have. Så forsvinder den slags oplevelser ud af mit felt.

Så begynder det jo at blive gaver, så selv den største klap-hat vi møder, kan vi takke for at vise os videre på rejsen til at blive en endnu mere kraftfuld udgave af os selv.

Så det at tage omverdenen alvorligt og se vores omverden som et spejl er et af de bedste selvudviklingskurser vi kan tage. Det er en af de hurtigste veje til at få det, som vi vil have det og til at blive klogere på, hvordan vores relation egentlig er til os selv.

Det er sgu da smart synes jeg. Jeg er i fuld gang. Jeg øver mig hver dag. Det er ikke nemt, men det er sjovt at lege med.

Kærligst,

Charlotte

Categories:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *